facebook_noscript

Témáink


FeltöltötteAdmin/Feltöltés ideje: 2019-05-30
Keresési vagy Display hálózat?

Keresési vagy Display hálózat?

Ahhoz, hogy hatékony legyen a hirdetése, tudnia kell, hogy az Adwordsön belül melyik hálózat a megfelelő a hirdetése számára.

MI AZ A DISPLAY HÁLÓZAT?

A display hirdetések olyan hirdetések, melyek a Google display hálózatán jelennek meg. Ezek olyan külső weboldalak, melyek megjelenítik a Google hirdetéseit. Ez sok millió weboldalt jelent, amivel az internethasználók 90 százaléka elérhető. A display hirdetések lehetnek szövegesek, szalaghirdetések (képekkel, animációkkal kiegészített hirdetések), Gmail-hirdetések, applikációban megjelenő hirdetések. A display hirdetések azok számára jelennek meg, akik szerepelnek az általad meghatározott közönségben. Többek között tud célozni:

  • Kulcsszavakra vagy kapcsolódó témákra
  • Weboldalakra
  • Érdeklődésen, demográfiai adatokon, aktivitáson alapuló közönségekre.

Ami fontos, hogy a display hirdetésekkel elsősorban a vásárlói ciklus elején járó felhasználókat tudja elérni. Ők azok, akik még nem keresnek aktívan egy bizonyos terméket, azaz nem jelennek meg a keresőben egy bizonyos keresési kifejezést beírva. Őket a keresési hálózaton éred el.

MI AZ A KERESÉSI HÁLÓZAT?

Amikor valaki Adwordsről beszél, akkor elsősorban ezekre a keresőhirdetésekre gondol. Ezek azok a hirdetések, melyek a keresési találatok felett és alatt jelennek meg. A keresőhirdetéseket a beírt keresési kifejezések aktiválják: ha egy felhasználó által beírt kulcsszó egyezik a Te kulcsszavaddal, akkor a hirdetésed megjelenhet a találati oldalon. A keresőhirdetések PPC (pay per click) alapon működnek, ami azt jelenti, hogy akkor fizetsz, ha kattintanak a hirdetésedre, nem pedig akkor, ha megjelenik.

MELYIKET VÁLASSZA?

Amikor a választásra kerül a sor, akkor nem szabad pusztán az átkattintási arány (CTR) vagy éppen a CPC, azaz a kattintásonkénti költség alapján választani. Hiszen az átkattintási arány lényegesen rosszabb a display hálózaton. Ugyanakkor olcsóbbak is a kattintások. Ennek oka, hogy a keresőben már olyan felhasználókat érsz el, akik készen állnak a vásárlásra, hiszen aktívan keresnek egy-egy termékre. Ezért a CTR nyilván magasabb. Ugyanakkor viszont a display hálózaton sokkal kisebb a verseny egy-egy kulcsszóra, ami lejjebb viszi a költséget.Minőségi mutató az Adwordsben

Minőségi mutató az Adwordsben

A minőségi mutató az Adword hirdetések, kulcsszavak és céloldalak minőségére vonatkozó becslés. A jobb minőségű hirdetésekkel alacsonyabb árak és jobb hirdetéspozíciók érhetők el.

Elolvasom


Az adaptív keresési hirdetések (béta)

Az adaptív keresési hirdetések (béta)

Az adaptív keresési hirdetésekkel egy jó adwords ügynökség olyan online reklámot hozhat létre, amelyek az ügyfelekhez igazodva több és relevánsabb szöveget jelenít meg.

Elolvasom


Hogyan készítünk weboldalt?

Hogyan készítünk weboldalt?

Segítünk, elmondjuk, megmagyarázzuk. Összeállítjuk a honlap struktúráját, felépítjük a menürendszert, megtervezzük a navigációt. Ez nem annyira egyszerű feladat, mint elsőre tűnik.

Elolvasom
Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
© Copyright 2018 Topseller - Minden jog fenntartva

További hasznos weboldalak:

Topseller.hu

Adwords Kampány Ügynökség

Lélekmátrix.hu

Trendkatalógus.hu